Народни музеј Ниш

Заказивање групних посета

Поштовани сарадници и колеге,

Обавештавамо вас да ће и ове године Народни музеј Ниш спремно дочекати све ваше екскурзије. Жеља нам је да што боље презентујемо културно историјско благо града Ниша и у вези са тим хтели бисмо да вас подсетимо на неке чињенице како би све посете прошле у најбољем могућем реду:

  1. Објекти музеја НЕ РАДЕ ПОНЕДЕЉКОМ те је тада немогуће реализовати екскурзије и посете објектима Народног музеја Ниш.
  2. Радно време објеката Народног музеја Ниш налази се на званичном сајту, те је ваша обавеза да исто пратите и да посете ускладите са радним временом објеката.Уколико су велике групе у питању неопходно је доћи минимум пола сата пре краја рада односно појединачне посете улазе најкасније 15 минута пре затварања објеката.
  3. На археолошком локалитету МЕДИЈАНА у току су грађевински радови које ради Завод за заштиту споменика културе Ниша и у овом моменту се не може са прецизношћу рећи да ли ће и који део локалитета бити доступан за посете – пре свега због безбедоносних разлога.  Молимо вас да то имате у виду и на време обавестите школе о тим околностима. Као алтернатива увек вам стоји на располагању Археолошка сала Народног музеја у којој је изложен археолошки материјал од праисторије до средњег века.
  4. Када је у питању плаћање молим вас да проверите да ли постоје дуговања према Нардном музеју Ниш. Агенцијима са дуговањима НЕЋЕ бити омогућен улазак на објекте Народног музеја Ниш док стара дуговања не измире.
  5. Молим вас да приликом најава група прецизирате време уколико је то икако могуће зарад што ефикаснијег протока екскурзија. Уједно водич је дужан да са собом понесе ваучер уколико је екскурзија унапред уплаћена.
  6. Уједно вас молимо да посетиоце обавестите да се придржавају одређеног дрес кода који подразумева да се у објекте не може ући у шортсевима и мајицама на брателе.

У нади да ћемо и ове сезоне успешно сарађивати, срдачно вас поздрављамо!

Организатор музејских активности – Жељко Анђелковић

Koнтакт и заказивање путем мејла: info@narodnimuzejnis.rszeljko.andjelkovic@narodnimuzejnis.rs  и

факса:  +381 18 246 622