Народни музеј Ниш

Најављујемо

Дана 3. октобрa у 17 сати у Галерији Синагога (Улица Давидова 2) отвара се изложба

МАЛИ ФОРМАТ 2023.

Аутор изложбе и пројекта је Јелена Трајковић Попивода. Организатор Факултет уметности у Нишу у сарадњи са Народним музејом Ниш.

У оквиру обележавања дана Факултета уметности у Нишу, Департман за ликовне уметности заједно са Факултетом и ове године реализује изложбу студентских радова “Мали формат” са циљем успостављања континуиране излагачке праксе и сарадње са факултетима/академијама уметности, институцијама културе, колегама  и студентима.                                    

Изложба студентских радова “Мали формат” истиче значај технике цртежа и радова који линијом излазе у поље проширених могућности. Укључује како класичне цртаће технике тако и истраживачке експерименталне радове малог формата који проширују изражајне могућности цртежа на папиру, објекте, инсталације, анимације, видео радове.

На позив за учешће у овој манифестацији одазвало се 5 факултета: Академија уметности у Новом Саду, Факултет примењених уметности Београд, Факултет ликовних уметности Београд, Филолошко уметнички факултет Крагујевац и домаћин Факултет уметности у Нишу.

Изложба обухвата преко 160 студената излагача и око четрдесет професора ментора. Нишкој публици биће приказано преко 250 радова на папиру, десетак видео радова/анимација и око 20 објеката/скулптура.

На отварању наступа Алекса Спасић – студент четврте године основних академских студија под менторством ред. проф. мр Јован Богосављевић, који ће извести Paganini: Caprice 17.

Радно време Галерије Синагога је од уторка до петка од 10 до 17 сати, викендом од 10 до 15 сати. Понедељком је затворена за посетиоце. Изложба ће бити отворена до 29.октобра 2023.године. 

Улаз слободан.

Добро дошли!

error: