ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА МУЗЕЈСКИХ ПЕДАГОГА

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА МУЗЕЈСКИХ ПЕДАГОГА

У организацији Народног музеја Ниш у Нишком културном центру, коме се још једном захваљујемо, одржана је 16 и 17. децембра 2019. године II конференција Секције музејских педагога Музејског друштва Србије са међународним учешћем. Тема скупа била је „Музејски програми за децу: учење и/или забава“.

Покровитељ конференције било је Министарство културе и информисања Републике Србије а организаори уз Народни музеј Ниш и Музејско друштво Србије и Центар за музеологију и херитологију Филозофског факултета у Београду. Конференцију су отворили директор нишког Музеја господин Ненад Спасић, члан ИО Музејског друштва Србије госпођа Марина Влаисављевић и председник Секције музејских педагога Музејског друштва Србије господин Драган Киурски.

Око тридесет учесника из Србије, Хрватске и Словеније дискутовало је у вези са музејском едукацијом: током два дана чула су се различита иксуства из праксе о учењу и забави у музеју те како неговати најмлађу публику.

Организатор конференције била је Ивана Груден Милентијевић, музејски едукатор Народног музеја Ниш. Након завшршене конференције госпођа Груден Милентијевић имала је стручно вођење кроз објекте нишког Музеја – Ћеле кулу и Логор „12. фебруар“ као и кроз тврђаву и град. Кроз сталну археолошку поставку све учеснике провео је кустос археолог нишког Музеја Слободан Митић.

У прилогу се налазе фотографије са конференције:

error: