МИ ИМАМО САМО РЕЧИ

МИ ИМАМО САМО РЕЧИ

Ове године се навршава 85 година од рођења Бранка Миљковића /29. јануар 1934 – 2019/, али и 60 година како је заједно са Блажом Шћепановићем објавио збирку песама Смрћу против смрти.

Народни музеј Ниш, желећи да обележи ове јубилеје, у сарадњи са Народним позориштем из Ниша, организује поетско вече под називом „МИ ИМАМО САМО РЕЧИ” Поезију Бранка Миљковића говориће Зорица Дамјановић, глумица Народног позотишта. Модератори поетске вечери су Јелена Богдановић  /кустос/ и Јован Младеновић /музејски саветник у пензији/. Такође, посетиоци ће имати прилику да чују и последњи интервју који је Бранко Миљковић дао за лист Глас омладине, 24. новембра 1960. године након књижевне вечери одржане у малој сали тадашњег Дома ЈНА. Разговор са Миљковићем водио је знаменити песник Димитрије Миленковић. Нишки књижевник Димитрије Миленковић на наше велико задовољство, биће гост поетске вечери.

Поетско вече ће се одржати 29. јануара у простору Књижевно меморијалне поставке С.С/ Б.М у Улици Александра Ненадовиће 2а са почетком у 19 сати.

error: