КОНЦЕРТНИ АРТЕФАКТИ

КОНЦЕРТНИ АРТЕФАКТИ

Дана 3. августа у 19 сати у Галерији Синагога (Улица Давидова 2) отвара се хуманитарно продајна изложба Драгана Аранђеловића Арчија 

КОНЦЕРТНИ АРТЕФАКТИ

Организатор изложбе је удружење Маркер а суорганизатор Народни музеј Ниш. Пројекат је подржан од стране Секретаријата за културу града Ниша.

Концертни артефакти је изложба оригиналних постера, улазница, мајци, спискова песама извођача и других артефаката прикупљених са поп рок концерата током више од три деценије. Аутор изложбе је Драган Аранђеловић Арчи, културни посленик и власник култне музичке продавнице “Хаппy Хоусе” која је ширила уметност у граду Нишу скоро 30 година. Изложба Концертни артефакти ће управо доживљаје, искуства и историјске музичке моменте који су се одвијали широм Европе и који су ушли у модерну историју а чији је аутор био сведок током више од три деценије, приближити посетиоцима. 

Изложба је продајна а сав приход намењен је кампу „Сила прати храбре” за децу без родитељског старања у организацији Џедајског покрета. У џедајском кампу на Власинском језеру би требало да се нађе двадесеторо деце без родитељског старања, а чланови нишког удружења желе да раде на њиховој социјалној инклузији. „Деца која се нађу у хранитељским породицама добију смештај, храну и некакву атмосферу породице, али се слабо укључују у радионице, едукације које ће им помоћи да даље планирају живот”. Различити предавачи ће деци објаснити писање ЦВ-а, основе пословне комуникације и развијање идеја. Не желе да то буде стандардни летњи камп већ желе да децу науче и нечему корисном. Џедаји су се у Нишу први пут окупили 2013. године, али су се као удружење регистровали четири године касније. Иако их је окупила љубав према култној научнофантастичној франшизи, нишки џедаји су схватили да могу да раде нешто више од промоције поп културе, те су врло брзо кренули у организацију хуманитарних акција. Њихов циљ је да представе џедаје који превазилазе себе и померају своје границе, и на тај начин, својим делима инспиришу остале да се укључе.

error: