Народни музеј Ниш

Најављујемо

Дана 4. априла 2023. године у 13 сати у Галерији Синагога (Улица Давидова 2) отвара се изложба

ДАРОДАВЦИМА У ЧАСТ

Ауторка каталога изложбе је виша кустоскиња, историчрка Бојана Миленковић а изложбу су заједнички урадили сви кустости Народног музеја Ниш.

Од првих сањарења визионара који су желели да сачувају културно наслеђе Ниша прошло је 90 година. Наших и ваших деведесет година током којих смо се сусретали, расли и (о)старили заједно. 

И све је почело са вама драге Нишлије – без дародаваца не би било Музеја. То су били људи великог срца који су поклањали предмете који формирају колекције нумизматике, археологије, историје уметности, историје. 

Како су даривали нас тако ћемо и ми даривати све наше грађане и госте града: од 29. марта до 1. априла сви наши објекти биће бесплатно доступни за све индивидуалне посетиоце града.

Даривања су лепа и неопходна како би се кругови доброте и лепоте ширили тако ће посебно тих дана сви посетиоци бити позвани да у складу са својим могућностима донирају новац за НУРДОР – за најмлађе онколошке пацијенте – децу која се лече на Дечијој интерној клиници Универзитетског клиничког центра Ниш.

Ова изложба је прича о вама и нама кроз време. Кроз првих 90 година. 

Радно време Галерије Синагога је од 10 до 17 сати радним данима (осим понедељком) а викендом од 10 до 15 сати. Улаз слободан.

Добро дошли!

error: