Вести

ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЈУЖНОГ СИНАЈА И АМБАСАДЕ ЕГИПТА У СРБИЈИ У ПОСЕТИ МУЗЕЈУ

Град Ниш је претходног викенда био домаћин делегацијама Јужног Синаја и Амбасаде Египта у Србији. У пратњи градоначелнице Ниша и представника Града амбасадор Амра Алгувејлија обишао је са сарадницима и туристичким посленицима Јужног Синаја објекте Народног музеја Ниш: Медијану и Ћеле кулу. О радовима на Медијани, о плановима и ономе шта ће ускоро бити доступно посетиоцима говорила је музејски саветник археолог Весна Црноглавац – в.д.директор Народног музеја Ниш а причу о Ћеле кули и Боју на Чегру гостима је дочарала историчарка – виши кустос Бојана Миленковић


ПРИПРЕМЕ ЗА НОВИ ЗБОРНИК

Поштоване колеге,

Народни музеј Ниш кренуо је са припремом новог броја Зборника(бр. 30). Као и до сада, у Зборнику се објављују студије, чланци, прилози и прикази који обрађују тематику са ширег нишког подручја из области археологије, етнологије, историје, историје уметности и музеологије, али и они радови који својим значајем и проблематиком превазилазе задате оквире.

Стога вас молимо, уколико имате радове из ових области, а уклапају се у нашу уређивачку концепцију, да их доставите до наведеног рока на нашу адресу. Бићемо Вам захвални да својим прилогом дате допринос реализацији наше замисли.

Ваше прилоге и чланке доставити секретару редакције, Марини Влаисављевић, Народни музеј Ниш, Ген. Милојка Лешјанина 14, 18000 Ниш, тел. 064 1978655 или на мејл marinavlaisavljevic@yahoo.com. Рок за достављање радова је 1.10.2021.године.


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ:

Обавештавају се сви посетиоци да приликом посете морају носити заштитне маске. Без истих немогуће је посетити објекте Народног музеја Ниш.