Narodni muzej Niš

Najavljujemo

Dana 3. oktobra u 17 sati u Galeriji Sinagoga (Ulica Davidova 2) otvara se izložba

MALI FORMAT 2023.

Autor izložbe i projekta je Jelena Trajković Popivoda. Organizator Fakultet umetnosti u Nišu u saradnji sa Narodnim muzejom Niš.

U okviru obeležavanja dana Fakulteta umetnosti u Nišu, Departman za likovne umetnosti zajedno sa Fakultetom i ove godine realizuje izložbu studentskih radova “Mali format” sa ciljem uspostavljanja kontinuirane izlagačke prakse i saradnje sa fakultetima/akademijama umetnosti, institucijama kulture, kolegama  i studentima.                                    

Izložba studentskih radova “Mali format” ističe značaj tehnike crteža i radova koji linijom izlaze u polje proširenih mogućnosti. Uključuje kako klasične crtaće tehnike tako i istraživačke eksperimentalne radove malog formata koji proširuju izražajne mogućnosti crteža na papiru, objekte, instalacije, animacije, video radove.

Na poziv za učešće u ovoj manifestaciji odazvalo se 5 fakulteta: Akademija umetnosti u Novom Sadu, Fakultet primenjenih umetnosti Beograd, Fakultet likovnih umetnosti Beograd, Filološko umetnički fakultet Kragujevac i domaćin Fakultet umetnosti u Nišu.

Izložba obuhvata preko 160 studenata izlagača i oko četrdeset profesora mentora. Niškoj publici biće prikazano preko 250 radova na papiru, desetak video radova/animacija i oko 20 objekata/skulptura.

Na otvaranju nastupa Aleksa Spasić – student četvrte godine osnovnih akademskih studija pod mentorstvom red. prof. mr Jovan Bogosavljević, koji će izvesti Paganini: Caprice 17.

Radno vreme Galerije Sinagoga je od utorka do petka od 10 do 17 sati, vikendom od 10 do 15 sati. Ponedeljkom je zatvorena za posetioce. Izložba će biti otvorena do 29.oktobra 2023.godine. 

Ulaz slobodan.

Dobro došli!

error: