ИЗЛОЖБА “ДАРОДАВЦИМА У ЧАСТ” ОТВОРЕНА ЈЕ!

ИЗЛОЖБА “ДАРОДАВЦИМА У ЧАСТ” ОТВОРЕНА ЈЕ!

У присуству великог броја музеалаца, представника многих институција културе, цркве, војске отворена је изложба ДАРОДАВЦИМА У ЧАСТ.
Говорили су директорка Народног музеја Ниш госпођа Весна Црноглавац провевши нас кратко кроз повест Музеја од оснивања до данашњег дана. Исказала је захвалност свим колегама на челу са вишом кустоскињом Бојаном Миленковић на сјајној изложби. Згхвалила се и Хаџи Оливери Николић која је урадила дизајн поставке и проф. Анити Крстић која је урадила дизајн јубиларног логотипа. Црноглавац се у свом обраћању захвалила и свим запосленим у Народном музеју Ниш јер “једни без других не можемо”.
Велику част указала нам је градоначелница Ниша госпођа Драгана Сотировски која нам је дала и ексклузивну вест: Музеј ускоро добија нову зграду. Хвала и на дивним новостима и на томе што сте својим присуством увеличали наш Дан. Обележавање девет деценија рада није могло боље да почне.

У музичком делу програма учествовали су студенти флауте ФУ у Нишу у класи ред. проф. мр Анђеле Данковић и ванр. проф. др Јелене Јаковљевић: Јована Војиновић, Кристина Манчић, Анђелија Ђак и Душан Винкић. Хвала и њима на уметности коју су поделили са нама.

Изложба је отворена до краја маја 2023. године.
Галерија Синагога ради од 10 до 17 сати радним данима (осим понедељком), викендом од 10 до 15х.
Улаз је слободан!
Добро нам дошли!

error: