МАСТЕР 2020

МАСТЕР 2020

Од 9. jула 2020. у Галерији Синагога (Улица Давидова 2) отоврена је изложба

МАСТЕР 2020

Изложба представља завршне радове студената мастер студија Департмана за ликовну уметност Факултета уметности Универзитета у Нишу.

О изложби:

Представљена дела младих ауторкипоседују снажну индивидуалност израза, сугестиван емотивни набој и интелектуалну промишљеност дела. Композициона логика и препознатљив ауторски рукопис остварују кохерентност међу радовима сваке од ауторки које, да се послужимо језиком музике, делују попут ритмичнихтриолских група које се могу проматрати као својеврсни триптиси и целине, али и као потпуно аутономна уметничка дела.

Традиционална изложба радова студената мастер студија Департмана за ликовне уметности Факултета уметности у Нишу, Универзитета у Нишу, није изостала ни ове године упркос (не)времену и изазовима које је 2020. донела оличена у пандемији новооткривеног вируса и из ње очекиваним узнемирујућим економским потресима широм света. Чини се да управо овакви периоди износе на видело сву комплексност уметничког промишљања и способност креативне адаптацијечиме се чак и тескоба свакодневице може и умезналачки искористити као маштовити полигон.

Изложба представља завршне радове студената мастер студија Департмана за ликовну уметност Факултета уметности Универзитета у Нишу Ивана Дуњић, Наташа Стошић, Сања Ђорђевић, Тамара Миладиновић и Александра Вуксановић и свака од њих предстваља се са по три рада. Младе ликовне уметнице студирале су у класама ванредних мр Братислава Башића и мр Катарине Ђорђевић који су уједно и ментори мастер радова. Текст за каталог написала је доцент др Тијана Борић.

error: