MASTER 2020

MASTER 2020

Od 9. jula 2020. u Galeriji Sinagoga (Ulica Davidova 2) otvorena je izložba

MASTER 2020

Izložba predstavlja završne radove studenata master studija Departmana za likovnu umetnost Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu.

O izložbi:

Predstavljena dela mladih autorkiposeduju snažnu individualnost izraza, sugestivan emotivni naboj i intelektualnu promišljenost dela. Kompoziciona logika i prepoznatljiv autorski rukopis ostvaruju koherentnost među radovima svake od autorki koje, da se poslužimo jezikom muzike, deluju poput ritmičnihtriolskih grupa koje se mogu promatrati kao svojevrsni triptisi i celine, ali i kao potpuno autonomna umetnička dela.

Tradicionalna izložba radova studenata master studija Departmana za likovne umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu, Univerziteta u Nišu, nije izostala ni ove godine uprkos (ne)vremenu i izazovima koje je 2020. donela oličena u pandemiji novootkrivenog virusa i iz nje očekivanim uznemirujućim ekonomskim potresima širom sveta. Čini se da upravo ovakvi periodi iznose na videlo svu kompleksnost umetničkog promišljanja i sposobnost kreativne adaptaciječime se čak i teskoba svakodnevice može i umeznalački iskoristiti kao maštoviti poligon.

Izložba predstavlja završne radove studenata master studija Departmana za likovnu umetnost Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu Ivana Dunjić, Nataša Stošić, Sanja Đorđević, Tamara Miladinović i Aleksandra Vuksanović i svaka od njih predstvalja se sa po tri rada. Mlade likovne umetnice studirale su u klasama vanrednih mr Bratislava Bašića i mr Katarine Đorđević koji su ujedno i mentori master radova. Tekst za katalog napisala je docent dr Tijana Borić.

error: