MOJ SVET SLIKA

MOJ SVET SLIKA

Dana 7. septembra u 18sati u Galeriji Sinagoga (Ulica Davidova 2) otvara se izložba slika slovačkog autora Miloslava Dvoraka

MOJ SVET SLIKA

Izložbu su zajednički organizovali Narodni muzej Niš, Ambasade Slovačke republike u Beogradu i počasni konzulat Slovačke u Nišu.

Prisutnima na izložbi obratiće seNJ. E. Dagmar Repčekova, ambasadorka Slovačke republike u Srbiji ipočasni konzul Slovačkerepublike u Nišu Stela Jovanović. Pozdravnu reč na otvaranjuimaće direktor Narodnog muzeja Niš Nenad Spasić a pristunim prijateljima umetnosti obratiće se i sam umetnik,koji za tu priliku specijalno dolazi iz Slovačke.

O autoru:

Miloslav Dvorak je slovački autor srednje generacije. Po obrazovanju je lekar, specijalista neuorologije. Svoja znanja iz oblasti neurologije prenosi studentima katoličkog univerziteta. Izlagao je u zemlji i inostranstvu a ovo je njegova prva izložba u Nišu.

Galerija je otvorena od utorka do petka od 12 do 18 sati, vikendom od 10 do 15 sati. Ponedeljkom je zatvorena za posetioce. Izložba će biti otvorena zaključno sa 14. septembrom 2018. godine.Poslednjeg dana 14. septembra radno vreme je od 10 do 15 sati.

Ulaz slobodan.

error: