MI IMAMO SAMO REČI

MI IMAMO SAMO REČI

Ove godine se navršava 85 godina od rođenja Branka Miljkovića /29. januar 1934 – 2019/, ali i 60 godina kako je zajedno sa Blažom Šćepanovićem objavio zbirku pesama Smrću protiv smrti.

Narodni muzej Niš, želeći da obeleži ove jubileje, u saradnji sa Narodnim pozorištem iz Niša, organizuje poetsko veče pod nazivom „MI IMAMO SAMO REČI” Poeziju Branka Miljkovića govoriće Zorica Damjanović, glumica Narodnog pozotišta. Moderatori poetske večeri su Jelena Bogdanović  /kustos/ i Jovan Mladenović /muzejski savetnik u penziji/. Takođe, posetioci će imati priliku da čuju i poslednji intervju koji je Branko Miljković dao za list Glas omladine, 24. novembra 1960. godine nakon književne večeri održane u maloj sali tadašnjeg Doma JNA. Razgovor sa Miljkovićem vodio je znameniti pesnik Dimitrije Milenković. Niški književnik Dimitrije Milenković na naše veliko zadovoljstvo, biće gost poetske večeri.

Poetsko veče će se održati 29. januara u prostoru Književno memorijalne postavke S.S/ B.M u Ulici Aleksandra Nenadoviće 2a sa početkom u 19 sati.

error: