ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ”ИН МЕМОРИАМ РАДОМИР АНТИЋ”

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ”ИН МЕМОРИАМ РАДОМИР АНТИЋ”

У присуству изузетно великог броја љубитеља уметности свечано је отворена изложба “In memoriam Радомир Антић” у Галерији Синагога коју је нишки Народни музеј организовао заједно са Галеријом Арт55.
На отварању је присутне поздравила Ина Драгосављевић из Галерије Арт55 која се захвалила нишком Музеју на професионалној сарадњи и позвала све присутне да посете изложбу на обе локације. Историчарка уметности Мара Макарић – музејска саветница нишког Музеја која је ауторка каталога и поставке у Синагоги упознала је аудиторијум са богатом биографијом великог југословенског уметника истакавши захвалност и породици Антић и приватним колекционарима који су уступили своја дeла за изложбу.
Рецензент каталога историчарка уметности Радмила Влатковић – музејска саветница и директорка Галерије “Чедомир Крстић” у Пироту говорила је о уметничким фазама Радомира Антића и његовим делима које се налазе не само у Србији. Напоменула је и да Нишлије имају прилику да виде премијерно две таписерије поменутог аутора које тек улазе у (њихову) галеријску збирку обзиром да су исте красиле зидове некадашњег пиротског гиганта „Први мај“.
Изложба је отворена у Синагоги и Галерији Арт55 до 17.11.2022. године а улаз је слободан.
Радно време Синагоге је од уторка до петка од 10 до 17 сати а викендом од 10 до 15 сати.
Добро дошли!

error: