МАЛИ ФОРМАТ 2023.

МАЛИ ФОРМАТ 2023.

Дана 3. октобрa у 17 сати у Галерији Синагога (Улица Давидова 2) отвара се изложба

МАЛИ ФОРМАТ 2023.

Аутор изложбе и пројекта је Јелена Трајковић Попивода. Организатор Факултет уметности у Нишу у сарадњи са Народним музејом Ниш.

У оквиру обележавања дана Факултета уметности у Нишу, Департман за ликовне уметности заједно са Факултетом и ове године реализује изложбу студентских радова “Мали формат” са циљем успостављања континуиране излагачке праксе и сарадње са факултетима/академијама уметности, институцијама културе, колегама  и студентима.                                    

Изложба студентских радова “Мали формат” истиче значај технике цртежа и радова који линијом излазе у поље проширених могућности. Укључује како класичне цртаће технике тако и истраживачке експерименталне радове малог формата који проширују изражајне могућности цртежа на папиру, објекте, инсталације, анимације, видео радове.

На позив за учешће у овој манифестацији одазвало се 5 факултета: Академија уметности у Новом Саду, Факултет примењених уметности Београд, Факултет ликовних уметности Београд, Филолошко уметнички факултет Крагујевац и домаћин Факултет уметности у Нишу.

Изложба обухвата преко 160 студената излагача и око четрдесет професора ментора. Нишкој публици биће приказано преко 250 радова на папиру, десетак видео радова/анимација и око 20 објеката/скулптура.

На отварању наступа Алекса Спасић – студент четврте године основних академских студија под менторством ред. проф. мр Јован Богосављевић, који ће извести Paganini: Caprice 17.

error: