Изложба стрипа

Изложба стрипа

У петак 12. августа од 19h у Галерији Синагога (Давидова 2) отварају се изложбе посвећене стрипу и стрип цртачима, као део Стрипораме 2016 иистовремено као један од пратећих програма Nišville Jazz фестивала.

Током мини изложбе која ће бити отворена и у суботу 13. 08 и недељу 14. 08 од 18 до 22h посетиоци ће моћи да виде принтове насловних страна и табли стрипова, али и део једне од највећих приватних колекција акционих фигура у Србији.

Организатор изложбе је Стрипарница Јужни Дарквуд и Nišville уз подршку Народног музеја Ниш. Изложба ће бити продајног карактера и посетиоци ће моћи да купе неке од играчака – фигурица.

Улаз слободан.

О изложбама:

Imagine Incredible је издавачка прича настала с намером да се таленат домаћих стрип цртача и сценариста бар једним делом задржи на овом поднебљу, и да се Западном тржишту понуде оригинални домаћи стрип производи, и то најпре у дигиталном формату, поручују из компаније Eipix, која је и стала иза ове идеје. У време одржавања Стрипораме 2016 Imagine увелико развија пет серијала: Chronicles of the Owerworld, The Emberdawn Saga, Dissectica, Deviancei Offlanders, а представници ове куће обавили су разговоре са неколико десетина заинтересованих стрип аутора. Оно најбитније за све који би да се опробају у водама професионалног стрипа је чињеница да у Imagine-у увек има места за добру причу и квалитетне ауторе. Какав цртачки квалитет захтевају, можете видети на Стрипораминој изложби Imagine Incredible Comics. Какав сценаристички приступ траже, можете чути од представника ове куће .

Изложба Суперхероји у покрету-акционе фигуре представља део једне од најбогатијих приватних колекција акционих фигура у Србији. На једном месту биће представљене акционе фигуре две најпознатије линије- Marvel и DC comics,а посетиоци ће моћи да погледају њихове ретро и савремене форме, и уоче све разлике тако битне колекционарима. Поред преовлађујућег броја суперхеројских фигура биће представљена и мања линија фигура вероватно најпознатије франшизе Star Wars, али и велики број vintage фигура других познатих филмских и стрип франшиза.

error: