БОМБАРДОВАЊЕ НИША 1999. ГОДИНЕ

БОМБАРДОВАЊЕ НИША 1999. ГОДИНЕ

У препуној галерији Синагога отворена је изложба БОМБАРДОВАЊЕ НИША 1999. године. На отварању је било представника Војске Србије, Града Ниша, нишке црквене општине, Црвеног крста те грађана који су желели да се подсете догађаја којима су сведочили а који су им променили животе.

Присутне је поздравио директор Народног музеја Ниш господин Ненад Спасић замоливши да се најпре минутом ћутања ода почаст свим пострадалим. Кроз своје обраћање подсетио је присутне начињенице у вези са НАТО бомбардовањем Југославије. Након њега обратио се проф. др Жарко Ранковић –припадник резервног састава Војске Југославије који је као лекар активно учестоваво у збрињавању рањених. Изложбу је отворио градоначелник Ниша господин Дарко Булатовић изневши и своја сећања на рат чији је активни учесник био.

Након отварања ауторка изложбе кустоскиња Народног музеја Ниш госпођа Бојана Нешић провела је све заинтересоване кроз бомбардовани град – кроз Улицу булевар 12. фебруар која чини окосницу дела Ниша који је највише пострадао. 

П.С. На крају изложбе налази се табла „Сећања“ где можете и сами уписати своје асоцијације на дане НАТО бомбардовања.

Фотографије са отварања изложбе:

error: