IZLOŽBA “DARODAVCIMA U ČAST” OTVORENA JE!

IZLOŽBA “DARODAVCIMA U ČAST” OTVORENA JE!

U prisustvu velikog broja muzealaca, predstavnika mnogih institucija kulture, crkve, vojske otvorena je izložba DARODAVCIMA U ČAST.
Govorili su direktorka Narodnog muzeja Niš gospođa Vesna Crnoglavac provevši nas kratko kroz povest Muzeja od osnivanja do današnjeg dana. Iskazala je zahvalnost svim kolegama na čelu sa višom kustoskinjom Bojanom Milenković na sjajnoj izložbi. Zghvalila se i Hadži Oliveri Nikolić koja je uradila dizajn postavke i prof. Aniti Krstić koja je uradila dizajn jubilarnog logotipa. Crnoglavac se u svom obraćanju zahvalila i svim zaposlenim u Narodnom muzeju Niš jer “jedni bez drugih ne možemo”.
Veliku čast ukazala nam je gradonačelnica Niša gospođa Dragana Sotirovski koja nam je dala i ekskluzivnu vest: Muzej uskoro dobija novu zgradu. Hvala i na divnim novostima i na tome što ste svojim prisustvom uveličali naš Dan. Obeležavanje devet decenija rada nije moglo bolje da počne.

U muzičkom delu programa učestvovali su studenti flaute FU u Nišu u klasi red. prof. mr Anđele Danković i vanr. prof. dr Jelene Jakovljević: Jovana Vojinović, Kristina Mančić, Anđelija Đak i Dušan Vinkić. Hvala i njima na umetnosti koju su podelili sa nama.

Izložba je otvorena do kraja maja 2023. godine.
Galerija Sinagoga radi od 10 do 17 sati radnim danima (osim ponedeljkom), vikendom od 10 do 15h.
Ulaz je slobodan!
Dobro nam došli!

error: