Humanitarna akcija

Humanitarna akcija

Poštovane kolege i saradnici, dragi sugrađani, gosti grada Niša,

Narodni muzej Niš priključuje se akciji sakupljanja pomoći koja je neophodna za lečenje našeg malog sugrađanina Uroša Matoševića.

Ulaz u sve naše objekte u sredu 4. decembra i četvrtak 5. decembra 2019. godine za sve pojedinačne posete domaćih i stranih turista biće slobodan a umesto karte posetioci će donirati novac (u visini cene ulaznice) za lečenje malog Uroša. 

U petak 6. decembra 2019. godine od 17 do 19 sati na drugom spratu Forum šoping centra kustos edukator niškog Muzeja Ivana Gruden Milentijević sa kolegama kustosima održaće radionicu izrade nakita po uzoru na onaj iz antičke zbirke Muzeja te oružja i štitova. Deca će praviti i novogodišnje ukrase. 

Pozivamo roditelje da dovedu decu uzrasta od 4 do 8 godina i da na taj način pomognemo malom Urošu. Sve što bude urađeno nema određenu cenu već će roditelji donirati i „otkupljivati“ radove dece i na taj način pomoći lečenju Uroša Matoševića. 

Novac će nakon ova tri dana biti predat Uroševim roditeljima. 

Narodni muzej Niš se zahvljauje Forum šoping centru na ustupljenom prostoru. 

Dobrodošli!

P.S. Nakon akcije doniranja novca umesto ulaznica i radionice koju su održali kustosi Narodnog muzeja Niš za Uroša je sakupljeno 33.660 dinara i 10 eur. Novac je predat njegovom ocu Marku Matoševiću.
Urošu želimo brzo ozdravljenje.
Kolektiv Narodnog muzeja Niš.

error: