OTVORENA IZLOŽBA „MORAVSKA SRBIJA“

OTVORENA IZLOŽBA „MORAVSKA SRBIJA“

U pristvu predstavnika Grada Niša, Vojske Srbije i gradskih ustanova kulture i turizma dana 15. marta u Galeriji Sinagoga otvorena je izložba Narodnog muzeja Kruševac

MORAVSKA SRBIJA, između stvarnosti i legende

Autori izložbe su Sanja Rutić Vorotović – viša kustoskinja istoričarka i muzejski savetnik istoričar Goran Vasić iz Narodnog muzeja Kruševac.

Na otvaranju su govorili v.d. direktora Narodnog muzeja Niš Vesna Crnoglavac, direktor Narodnog muzeja Kruševac i jedan od autora izložbe Goran Vasić. Oboje su istakli važnost međuinstitucionalne saradnje i naglasili da Niš i Kruševac godinama rade i na zajedničkim projektima.

O samoj izložbi govorila je autorka Sanja Rutić Vorotović istakavši važnost Moravske Srbije i svih prilika i neprilika koje su se događale u tom periodu. Ujedno se i zahvalila i svojim ali i kolegama iz niškog Muzeja na saradnji i pomoći prilikom orgnizacije gostovanja i postavljanja izložbe u Nišu.

U ime gradonačelnice Niša sve pristune je pozdravila Adriana Anastasov i zvanično otvorila izložbu.

Galerija je otvorena radnim danima (osim ponedeljkom) od 10 do 17 sati a vikendom od 10 do 15 časova. Ulaz je besplatan.

Izložba će biti otvorena do 28. aprila 2022. godine.

error: