OTVORENA IZLOŽBA ”IN MEMORIAM RADOMIR ANTIĆ’

OTVORENA IZLOŽBA ”IN MEMORIAM RADOMIR ANTIĆ’

U prisustvu izuzetno velikog broja ljubitelja umetnosti svečano je otvorena izložba “In memoriam Radomir Antić” u Galeriji Sinagoga koju je niški Narodni muzej organizovao zajedno sa Galerijom Art55.
Na otvaranju je prisutne pozdravila Ina Dragosavljević iz Galerije Art55 koja se zahvalila niškom Muzeju na profesionalnoj saradnji i pozvala sve prisutne da posete izložbu na obe lokacije. Istoričarka umetnosti Mara Makarić – muzejska savetnica niškog Muzeja koja je autorka kataloga i postavke u Sinagogi upoznala je auditorijum sa bogatom biografijom velikog jugoslovenskog umetnika istakavši zahvalnost i porodici Antić i privatnim kolekcionarima koji su ustupili svoja dela za izložbu.
Recenzent kataloga istoričarka umetnosti Radmila Vlatković – muzejska savetnica i direktorka Galerije “Čedomir Krstić” u Pirotu govorila je o umetničkim fazama Radomira Antića i njegovim delima koje se nalaze ne samo u Srbiji. Napomenula je i da Nišlije imaju priliku da vide premijerno dve tapiserije pomenutog autora koje tek ulaze u (njihovu) galerijsku zbirku obzirom da su iste krasile zidove nekadašnjeg pirotskog giganta „Prvi maj“.
Izložba je otvorena u Sinagogi i Galeriji Art55 do 17.11.2022. godine a ulaz je slobodan.
Radno vreme Sinagoge je od utorka do petka od 10 do 17 sati a vikendom od 10 do 15 sati.
Dobro došli!

error: