ODRŽANA KONFERENCIJA MUZEJSKIH PEDAGOGA

ODRŽANA KONFERENCIJA MUZEJSKIH PEDAGOGA

U organizaciji Narodnog muzeja Niš u Niškom kulturnom centru, kome se još jednom zahvaljujemo, održana je 16 i 17. decembra 2019. godine II konferencija Sekcije muzejskih pedagoga Muzejskog društva Srbije sa međunarodnim učešćem. Tema skupa bila je „Muzejski programi za decu: učenje i/ili zabava“.

Pokrovitelj konferencije bilo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije a organizaori uz Narodni muzej Niš i Muzejsko društvo Srbije i Centar za muzeologiju i heritologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Konferenciju su otvorili direktor niškog Muzeja gospodin Nenad Spasić, član IO Muzejskog društva Srbije gospođa Marina Vlaisavljević i predsednik Sekcije muzejskih pedagoga Muzejskog društva Srbije gospodin Dragan Kiurski.

Oko trideset učesnika iz Srbije, Hrvatske i Slovenije diskutovalo je u vezi sa muzejskom edukacijom: tokom dva dana čula su se različita iksustva iz prakse o učenju i zabavi u muzeju te kako negovati najmlađu publiku.

Organizator konferencije bila je Ivana Gruden Milentijević, muzejski edukator Narodnog muzeja Niš. Nakon zavšršene konferencije gospođa Gruden Milentijević imala je stručno vođenje kroz objekte niškog Muzeja – Ćele kulu i Logor „12. februar“ kao i kroz tvrđavu i grad. Kroz stalnu arheološku postavku sve učesnike proveo je kustos arheolog niškog Muzeja Slobodan Mitić.

U prilogu se nalaze fotografije sa konferencije:

error: