MALI FORMAT 2023.

MALI FORMAT 2023.

Dana 3. oktobra u 17 sati u Galeriji Sinagoga (Ulica Davidova 2) otvara se izložba

MALI FORMAT 2023.

Autor izložbe i projekta je Jelena Trajković Popivoda. Organizator Fakultet umetnosti u Nišu u saradnji sa Narodnim muzejom Niš.

U okviru obeležavanja dana Fakulteta umetnosti u Nišu, Departman za likovne umetnosti zajedno sa Fakultetom i ove godine realizuje izložbu studentskih radova “Mali format” sa ciljem uspostavljanja kontinuirane izlagačke prakse i saradnje sa fakultetima/akademijama umetnosti, institucijama kulture, kolegama  i studentima.                                    

Izložba studentskih radova “Mali format” ističe značaj tehnike crteža i radova koji linijom izlaze u polje proširenih mogućnosti. Uključuje kako klasične crtaće tehnike tako i istraživačke eksperimentalne radove malog formata koji proširuju izražajne mogućnosti crteža na papiru, objekte, instalacije, animacije, video radove.

Na poziv za učešće u ovoj manifestaciji odazvalo se 5 fakulteta: Akademija umetnosti u Novom Sadu, Fakultet primenjenih umetnosti Beograd, Fakultet likovnih umetnosti Beograd, Filološko umetnički fakultet Kragujevac i domaćin Fakultet umetnosti u Nišu.

Izložba obuhvata preko 160 studenata izlagača i oko četrdeset profesora mentora. Niškoj publici biće prikazano preko 250 radova na papiru, desetak video radova/animacija i oko 20 objekata/skulptura.

Na otvaranju nastupa Aleksa Spasić – student četvrte godine osnovnih akademskih studija pod mentorstvom red. prof. mr Jovan Bogosavljević, koji će izvesti Paganini: Caprice 17.

error: