Izložba stripa

Izložba stripa

U petak 12. avgusta od 19h u Galeriji Sinagoga (Davidova 2) otvaraju se izložbe posvećene stripu i strip crtačima, kao deo Striporame 2016 iistovremeno kao jedan od pratećih programa Nišville Jazz festivala

Tokom mini izložbe koja će biti otvorena i u subotu 13. VIII i nedelju 14. VIII od 18 do 22h posetioci će moći da vide printove naslovnih strana i tabli stripova, ali i deo jedne od najvećih privatnih kolekcija akcionih figura u Srbiji.

Organizator izložbe je Striparnica Južni Darkwood i Nišville uz podršku Narodnog muzeja Niš.

Izložba će biti prodajnog karaktera i posetioci će moći da kupe neke od igračaka – figurica.

Ulaz slobodan.

O izložbama:

Imagine Incredible je izdavačka priča nastala s namerom da se talenat domaćih strip crtača i scenarista bar jednim delom zadrži na ovom podneblju, i da se Zapadnom tržištu ponude originalni domaći strip proizvodi, i to najpre u digitalnom formatu, poručuju iz kompanije Eipix, koja je i stala iza ove ideje. U vreme održavanja Striporame 2016 Imagine uveliko razvija pet serijala: Chronicles of the Owerworld, The Emberdawn Saga, Dissectica, Deviancei Offlanders, a predstavnici ove kuće obavili su razgovore sa nekoliko desetina zainteresovanih strip autora. Ono najbitnije za sve koji bi da se oprobaju u vodama profesionalnog stripa je činjenica da u Imagine-u uvek ima mesta za dobru priču i kvalitetne autore. Kakav crtački kvalitet zahtevaju, možete videti na Striporaminoj izložbi Imagine Incredible Comics. Kakav scenaristički pristup traže, možete čuti od predstavnika ove kuće.

Izložba Superheroji u pokretu-akcione figure predstavlja deo jedne od najbogatijih privatnih kolekcija akcionih figura u Srbiji. Na jednom mestu biće predstavljene akcione figure dve najpoznatije linije- Marvel i DC comics, a posetioci će moći da pogledaju njihove retro i savremene forme, i uoče sve razlike tako bitne kolekcionarima. Pored preovlađujućeg broja superherojskih figura biće predstavljena i manja linija figura verovatno najpoznatije franšize Star Wars, ali i veliki broj vintage figura drugih poznatih filmskih i strip franšiza.

error: