BOMBARDOVANJE NIŠA 1999. GODINE

BOMBARDOVANJE NIŠA 1999. GODINE

U prepunoj galeriji Sinagoga otvorena je izložba BOMBARDOVANJE NIŠA 1999. godine. Na otvaranju je bilo predstavnika Vojske Srbije, Grada Niša, niške crkvene opštine, Crvenog krsta te građana koji su želeli da se podsete događaja kojima su svedočili a koji su im promenili živote.

Prisutne je pozdravio direktor Narodnog muzeja Niš gospodin Nenad Spasić zamolivši da se najpre minutom ćutanja oda počast svim postradalim. Kroz svoje obraćanje podsetio je prisutne načinjenice u vezi sa NATO bombardovanjem Jugoslavije. Nakon njega obratio se prof. dr Žarko Ranković –pripadnik rezervnog sastava Vojske Jugoslavije koji je kao lekar aktivno učestovavo u zbrinjavanju ranjenih. Izložbu je otvorio gradonačelnik Niša gospodin Darko Bulatović iznevši i svoja sećanja na rat čiji je aktivni učesnik bio.

Nakon otvaranja autorka izložbe kustoskinja Narodnog muzeja Niš gospođa Bojana Nešić provela je sve zainteresovane kroz bombardovani grad – kroz Ulicu bulevar 12. februar koja čini okosnicu dela Niša koji je najviše postradao. 

P.S. Na kraju izložbe nalazi se tabla „Sećanja“ gde možete i sami upisati svoje asocijacije na dane NATO bombardovanja.

Fotografije sa otvaranja izložbe:

error: