Vesti

DELEGACIJE JUŽNOG SINAJA I AMBASADE EGIPTA U SRBIJI U POSETI MUZEJU

Grad Niš je prethodnog vikenda bio domaćin delegacijama Južnog Sinaja i Ambasade Egipta u Srbiji. U pratnji gradonačelnice Niša i predstavnika Grada ambasador Amra Alguvejlija obišao je sa saradnicima i turističkim poslenicima Južnog Sinaja objekte Narodnog muzeja Niš: Medijanu i Ćele kulu. O radovima na Medijani, o planovima i onome šta će uskoro biti dostupno posetiocima govorila je muzejski savetnik arheolog Vesna Crnoglavac – v.d.direktor Narodnog muzeja Niš a priču o Ćele kuli i Boju na Čegru gostima je dočarala istoričarka – viši kustos Bojana Milenković


PRIPREME ZA NOVI ZBORNIK

Poštovane kolege,

Narodni muzej Niš krenuo je sa pripremom novog broja Zbornika(br. 30). Kao i do sada, u Zborniku se objavljuju studije, članci, prilozi i prikazi koji obrađuju tematiku sa šireg niškog područja iz oblasti arheologije, etnologije, istorije, istorije umetnosti i muzeologije, ali i oni radovi koji svojim značajem i problematikom prevazilaze zadate okvire.

Stoga vas molimo, ukoliko imate radove iz ovih oblasti, a uklapaju se u našu uređivačku koncepciju, da ih dostavite do navedenog roka na našu adresu. Bićemo Vam zahvalni da svojim prilogom date doprinos realizaciji naše zamisli.

Vaše priloge i članke dostaviti sekretaru redakcije, Marini Vlaisavljević, Narodni muzej Niš, Gen. Milojka Lešjanina 14, 18000 Niš, tel. 064 1978655 ili na mejl marinavlaisavljevic@yahoo.com. Rok za dostavljanje radova je 1.10.2021.godine.


VAŽNO OBAVEŠTENJE:

Obaveštavaju se svi posetioci da prilikom posete moraju nositi zaštitne maske. Bez istih nemoguće je posetiti objekte Narodnog muzeja Niš.