Миљковић – Данте

Миљковић – Данте

У присуству великог броја поштовалаца лика и дела Бранка Миљковића а у оквиру његових дана у Књижевно-меморијалној поставци Стеван Сремац / Бранко Миљковић одржана је промоција књиге Миљковић – Данте, прво певање, аутора Коље Мићевића у издању Златног руна из Београда. Поздравну реч упутио је в.д. директора Народног музеја Ниш Ненад Спасић. Удводничар на промоцији био је добитник награде Бранко Миљковић за 2016. годину песник Марјан Чакаревић.

Уводничар Марјан Чакаревић подвукао је у својој анализи минуциозно и теоријски фундирано истраживање аутора Коље Мићевића о утицају Дантеа на Миљковића, на примеру Миљковићеве песме Прво певање и истоимене Дантеове песме апострофирајући велику песничку и филозофску културу самог Миљковића. О књизи су говорили и нишки песници Горан Станковић, Добривоје Јевтић и Звонимир Костић Палански.
Модератори промоције били су Горан Станковић, Јован Младеновић и Јелена Богдановић, кустос музеја.

Ова промоција уједно је значила и отварање Књижевне галерије која је у саставу Књижевно – меморијалне поставке Стеван Сремац / Бранко Миљковић. Промоција је урађена у сарадњи са Нишким културним центром.

Неки од тренутака са промоције

error: