Ноћ истраживача

Ноћ истраживача

Народни музеј Ниш придружује се манифестацији Ноћ истраживача која је ове године део Европске године културног наслеђа: „Наше наслеђе: тамо где се прошлост сусреће са будућнoшћу“.Сви заитнересовани моћи ће дана 28. септембра у времену од 17 до 22 часа да приствују презенатацији културно-историјског блага на један другачији начин. Презентације се врше на пун сат од 17, 18, 19, 20 и 21 сат.

  • Археолошка сала, Улица Николе Пашића 59

Археолог Народног музеја Ниш вратиће вас у средњи век на територији Србије кроз презентацију хладног оружја. Како оружје у Музеју спаја археологију и конзервацију објасниће вам конзертватор на примеру сердњевековних мачева.

Презентацију врше кустос археолог Народног музеја Ниш Слободан Митић и виши конзерватор нишког музеја Драгана Ишљамовић.

  • Књижевно-меморијална поставка Стеван Сремац/ Бранко Миљковић, Улица Александра Ненадовића 2

Посетите спомен собе Стевана Сремца и Бранка Миљковића, у којима ћете се кроз игру боље упознати са њиховом књижевном заоставштином.

Презентацију врши Јелена Богдановић, кустос књижевне заоставштине нишког музеја.

  • Логор на Црвеном крсту, Улица булевар 12. фебруар бб

У пројекционој сали Логора на Црвеном крсту биће одржана презентација музејског наслеђа на примеру Збирке личних предмета и докумената заточеника Логора на Црвеном крсту. Биће представљена и 3Д дигитализација као једна од најсавременијих метода очувања културног наслеђа.

Презентацију врше Ивана Груден Милентијевић, кустос едукатор Народног музеја Ниш и Александар Обрадовић, кустос документариста нишког музеја задужен за дигитализацију.

error: