Хуманитарна акција

Хуманитарна акција

Поштоване колеге и сарадници, драги суграђани, гости града Ниша,

Народни музеј Ниш прикључује се акцији сакупљања помоћи која је неопходна за лечење нашег малог суграђанина Уроша Maтошевића.

Улаз у све наше објекте у среду 4. децембра и четвртак 5. децембра 2019. године за све појединачне посете домаћих и страних туриста биће слободан а уместо карте посетиоци ће донирати новац (у висини цене улазнице) за лечење малог Уроша. 

У петак 6. децембра 2019. године од 17 до 19 сати на другом спрату Форум шопинг центра кустос едукатор нишког Музеја Ивана Груден Милентијевић са колегама кустосима одржаће радионицу израде накита по узору на онај из античке збирке Музеја те оружја и штитова. Деца ће правити и новогодишње украсе. 

Позивамо родитеље да доведу децу узраста од 4 до 8 година и да на тај начин помогнемо малом Урошу. Све што буде урађено нема одређену цену већ ће родитељи донирати и „откупљивати“ радове деце и на тај начин помоћи лечењу Уроша Матошевића. 

Новац ће након ова три дана бити предат Урошевим родитељима. 

Народни музеј Ниш се захвљаује Форум шопинг центру на уступљеном простору. 

Добродошли!

П.С. Након акције донирања новца уместо улазница и радионице коју су одржали кустоси Народног музеја Ниш за Уроша је сакупљено 33.660 динара и 10 еур. Новац је предат његовом оцу Марку Матошевићу.
Урошу желимо брзо оздрављење.
Колектив Народног музеја Ниш.

error: